неделя, 14 юли 2013 г.

Гей училище: Музика

Не вярвам, че има човек, който като чуе определена песен, да не си мисли, че е много "гей" или поне да не е чувал, че има някои песни, които определено спадат в тази категория. Въпроса е, обаче, кои и защо са така наречените "гей песни".
Много обичам тази тема, тъй като за мен "гей" като определение в музиката е равно на диско. И все пак съставям следната... айде, нека я нарека класация, макар песните да не са подредени по някакъв специален ред. По-скоро списък с гей-песни.



1. Gloria Gaynoor - I Will Survive
Едва ли Глория си е мислила, че тази песен ще стане такъв тотален химн в гей обществото. И все пак не вярвам да има човек, колкото и отявен хомофоб да се изживява, който да не я знае и да не я заклеймява като химн на обратните. Интересното е, че самия аз не мога да дам логично обяснение защо точно тази песен се свързва с хората с нестандартна сексуална ориентация. Може би, както упоменах по-горе, защото е диско. Или заради фамилията на изпълнителката? Gay-nor?

2. ABBA - Dancing Queen
Добре, това даже си звучи гей. Не знам, отново, дали от диско-звученето, но навява някакви мисли за мъже в рокли. (да напомня, гей е различно от травестит, за сексуално-неграмотните)

3. The Weathergirls - It`s Raining Man
Въпреки, че в песента се пее за самотната майка земя, която дарила всички самотни жени с мъже, песента всъщност описва много добре кой да е гей клуб (освен тези, в които кънти Андреа. Тя не е гей! Азис също, докато сме на въпроса.) Така де, валят мъже си е доста гей, ако се замисли човек.

4. Village People - YMCA
Това не може да бъде пропуснато. Но навярно единствената причина да влиза в този лист е заради самите тях, които са облечени много гей. Или като стриптизьори. Което само по себе си е много гей. Всъщност като се порови човек известно време в малко сайтове за гей-порно осъзнава, че те са превъплатили в себе си основните гей-сексуални фантазии - каубой(това вече е много гей), полицай (това не е гей, но е секси... според някои), индианец (просто са полу-голи)... един от тях ми напомня за водопроводчик, а другия си е направо като изваден от гей-садо-мазо бар. Не знам дали е целял да изглежда като такъв, но определено докарва имиджа. Ако някой не вярва на теорията ми, гейтуб е най-доброто място тя да бъде потвърдена. За малко да забравя, че има и военен. И тези хора ако не са били с идеята, че ще ги слушат основно гейове, аз главата си режа. (за танците да не говоря. А музиката - тя е диско.)

Надолу прилагам списък с останалите най-известни гей-хитове, които няма да анализирам, тъй като смятам стана ясно основната концепция - диско, шарено, полу-голи мъже валят от тук и там.

Kylie Minougue - Your Discko Needs You
Pet Shop Boys - Go west (west или запад, както ще забележете на всяка карта се намира в ляво. Запад е гей-посока, явно.)
Kylie Minouge - Better The Devil You Know
Olivia Netwon-Jhon - Xanadu
Madonna - Vogue (Без нея няма как... макар да не съм сигурен защо точно тази песен Оо)
Alicia Bridges - I Love The Nightlife
Gloria Gaynor - I Am What I Am (Добре, това има някакъв гей намек още в името си. И говорейки за имена - GAYnor...)
Cher - Beliebe (Това не знам защо е гей, но може би всичко на Cher трябва да бъде гей)
Diana Ross - I`m Coming Out (Окей, на това заглавието му също е гей. Макар самата Диана Рос да е отявен хомофоб. Как ли се чувства, попадайки в този списък?)
Bronski Beat - Smalltown Boy
Judy Garland - Over The Rainbow (много гей)
Village People - Macho Man
Frankie Goes to Hollywood - Relax
Village People - In The Navy
Coming Out Crew - Free, Gay and Happy
Dolly Parton - 9 to 5

Както и да е. Следващия път ще продължа с някои малко по-модерни песни, които могат да влезнат в този... последно, списък реших. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар