сряда, 24 юли 2013 г.

Напушването на Хензел и Гретел

Няколко пъти го подминавах, защото ми се струваше тъпо. Всъщност, като изключим Once upon a time, не съм фен на осъвременяването на приказки, пък били те под формата на сериали или филми - нещо много взеха да се котират последните години. То не бяха Червени шапчици, снежанки, бобени зърна и чудеса... вярно, че вече идеите за оригинални сюжети попривършиха, ама това ли е начин да се измият ръцете?

Очаквах, всъщност, да е нещо много тъпо, докато не прочетох, че вещицата вместо със сладки,
примамва горките тинейджъри с... марихуана. О, да, това трябва да се види. Голямо пушене падна, а аз честно казано не можех да скрия удоволствието, което изпитвах от гледката на заклани наркомани. Хубаво е, че в крайна сметка приказката завършва с печенето на вещицата в пеща, защото в тази версия на приказката и тя не е от най-послушните, тъй като често си пробва от стоката.
В един момент на края реших, че може би бюджета на филма не е един от най-високите, но пък признавам - като изключа този момент, че създателите са успели да разпръснат парите си доста умело и равномерно в останалата част на лентата. И въпреки, че всеки знае края на приказката, по-добре да запазя края на филма да го видите сами. Една от любимите ми части също беше интерпретацията на трохичките, които Гретел оставя в гората. (а гората да я видите само...)
Препоръчвам както на тревомани, така и на анти-тревомани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар