сряда, 17 юли 2013 г.

Гей за пример: Синтия Никсън

Тук ще започна с едно малко уточнение. Думата "гей" е грешно употребявана от много невежи хора, пък дори понякога и от мен самият. И смятам,че сега е момента да уточня - гей не е съществително. Гей е прилагателно.
Това го казвам, за да не се учудят някои хора когато под думата "гей" видят няколко хвалебствени реда за Синтия Никсън, която е жена. Обикновено гей-жените се наричат гей-жени. Да, лесбийки също става. Но като цяло думата "гей" не е само за мъже, става и за жени. И за песни.



Никой не беше изненадан от факта, че известната с ролята си на Миранда от хитовият женски сериал "Сексът и градът" се оказа с обратна резба. Все пак самият сериал беше доста хетеросексуален откъм връзки, макар самата Миранда да имаше цял епизод, в който се опитваше да бъде лесбийка, за изкачване в кариерата. В този епизод ясно може да се види как гей-жена-актриса изиграва хетеросексуална жена, която отказва да има любовни взаимоотношения с друга жена. И докато съм на въпроса би било хубаво да припомня, че както хетеросексуални актьори играят обратни роли, при това добре, със същия успех може да бъде направено и обратното - нещо, което смятам,че малко по малко доказвам с поредицата си "гей за пример".

През 2012 Синтия сключи брак с партньорката си Кристин Маринони.

Все още се изумявам как има толкова сексуално неграмотни хора, които хем виждат какво се случва с тези хора и как всичко, което им се случва е повече от нормално, но продължават да задават глупавите си въпроси като коя е майката и коя е бащата. Има тонове литература по въпроса (писана от хетеросексуални!), която не е "Мъжът и жената интимно" и мистериозната лилава книжка с подобно заглавие, където пише, че хомосексуалността е болест и разни други остарели схващания на група хора с достатъчно пари да издадат книга и да си позволят тя да бъде разпространена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар