четвъртък, 20 юни 2013 г.

Резедаво - синьо-зелено или зелено-синьо?

В последно време наблюдавам особена тенденция в косите, която клони към... резедаво. Синьо-зелените краски навярно се опитват да се наложат в косите, както преди две години "предвиди" и една от великите модни икони, Лейди Гага.
I also believe that mint will be very big in fashion next Spring.
Естествено, следващата пролет е едно много относително понятие, а що се отнася до тенденции - нещата винаги закъсняват с едно известно време, пък камоли като говорим за България(това не е анти-патриотизъм, това е неоспорим факт, причинен от следствието, че много неща идват малко по-бавно при нас, а и на масата от обществото му трябва време да ги асимилира и едва тогава - евентуално - да ги пресъздаде)

За сега нямам сведения за резедава поп-фолк дива, но пък видях интересна омбре интерпретация върху русокосата Марияна Маркова, позната от риалити шоуто "Къртицата", което ме навежда на мисълта, че може би все пак има шанс.
Интересното е, че цветът не е модерен само в по-алтернативните жанрове. Вярно, не може всеки да е Лейди Гага или Ники Минаж, но като представителки на поп-културата смятам, че добре представят един по-нестандартен външен вид, който не е само за група откъснати от съучениците си тинейджъри, които си бръснат косите, лакират ноктите в черно и носят скъсани чорапогащници (личи, че съм от поколението на емо вълната, а не на хипстърите... )
Хубаво е да се види, че стиловете и жанровете все повече започват да се размиват по отношение на външен вид и етикетите някак започват да губят смисъла си, макар още да се чудя защо хората наричат "емо" на всичко, което има бритон. За справка - и баба ми има бритон.
Колкото до цитата от Merry the night, в защита на прогнозата на Гага ще кажа две неща:
1. Гадаенето е неточна наука. Не очаквайте от гадател да дава точни предсказания. Затова му се вика "гадаене". Виденията, извънземните на рамената и известни божества и светци, дето "говорят" вече са друго нещо, ако вярвате в това, разбира се.
2. Както вече споменах по-горе - не е уточнено коя точно е тази "следваща пролет", а още по-малко е уточнено дали става въпрос за модата в косите (за което е и тази публикация) или за модата в дрехите. Освен това тенденциите винаги вървят със закъснение, както вече казах.

Интересен факт: Преди няколко години като модно-предложение бе златисто русото. Повлияни от тази тенденция, някои известни личности захвърлиха сивкавите тонове в косите си, платиненото и бяло-русото. И все пак тази "мода" така и не успя да бъде асимилирана и пресъздадена от обществото, за разлика от медното, което бе модно предложение веднага след златисто русото, но навлезе едва миналата година у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар