сряда, 19 юни 2013 г.

Лена Дънам или как Холувуд гледа на дебелите жени

Преди няколко месеца свърши втория сезон на новия сериал на HBO “Момичета”, сериала разказва за живота на четири 20-няколко годишни момичета в Ню Йорк, и е спряган за „Секса и града” на новото поколение, като се концентрира върху живота на Хана, в ролята – Лена Дънам, която също така е изпълнителен продуцент, сценарист и режисьор. И докато Кари си остана икона за много жени по цял свят, беше някак трудно да се олицетвориш с жената която имаше кариера, беше в 30те си и харчеше повече пари за обувки от колкото която и да средностатистическа жена (don’t get me wrong long live Cary). Докато момичетата от „Момичета” са точно това което е всяко момиче навлизащо в „живота на възрастните” – без пари, без идея за бъдещето си, и уплашено от това какво и предстои (настрана и объркания любовен живот).

Но да оставим настрана сюжета на сериала, препоръчвам ви да го гледате и прецените сами за себе си. Това аз което ще говорим днес е как Холивуд и останалия свят приеха Лена Дънам на малкия екран. Всички знаем, че HBO никога не се е пестял на секс сцени – колкото повече , толкова повече, и това важи в пълна сила и за тази продукция. Това което е различно обаче тук е, че Лена не е точно супер модел, телосложението и се доближава повече на това на обикновената зрителка от колкото на Клаудия Шифър, което би трябвало да се приеме с овации, но не.
Всяко едно интервю което Лена Дънам прави обикновено се центрира на това „Как успяваш да се чувстваш комфортно на екрана въпреки телосложението си?”  И докато да снимаш секс сцена едва ли е откриването на топлата вода, явно да снимаш секс сцена с някой, който не е размер 0, е нещо революционно и трябва да бъде обсъждано.
Ето няколко от коментарите който „Момичета” и в частност Лена получи. Първия идва от Хауърд Стърн, чийто точни думи бяха – „Научих, че това малко дебело момиченце пише сценария на шоуто, че го и режисира, и това ми звучи логично, защото тя е такава лакомия, когато е в обектива на камерата, че друг персонаж почти не може да се вреди” и по нататък описва Лена Дънам в частност като „Малко дебело момиченце, което малко прилича на Джона Хил, и въпреки това продължава да се съблича на екран, и това прилича на изнасилване.”
Още по – странни стават нещата когато Хана, започва романтична връзка лекар (Патрик Уилсън) който, недай си Боже, изглежда добре, понеже всички знаем, че на дебелите хора им е забранено. Коментарите е в туитър изглеждаха нещо подобно.
Лена Дънам

„Патрик Уилсън е толкова секси, той никога не би оправил Лена Дънам.” Отговора на което идва от съпругата на Патрик Уисън - Дагмара Доминчик, която заяви „Странно – жена му е размер 10, с мъфин топ и всичко останало и той си я оправя доста добре. Поне това съм чула. Правило номер едно – никога не казвай никога.”
Лена Дънам


И докато Лена Дънам е на 27 режисира, продуцира и участва във свой собствен сериал.  Хората не спират да се заглеждат в това как изглежда, вместо просто да дадат кредит на успеха и.   Не знам ,какви са вашите мисли по въпроса?

Няма коментари:

Публикуване на коментар