четвъртък, 20 юни 2013 г.

Колекция от рок филми #1

рок филми

От доста време бавно и старателно опитвам да си събера една колекция с филми на определена тематика. Тази тематика е Rock/Metal музика. С времето и след изгледани невероятни глупости по темата, в крайна сметка колекцията ми придоби не лоши размери и смятам да я споделя с вас под формата на серия от статии за рок филми, която и просто кръстих така.
Филмът с който избрах да започна е добре познат сред феновете и по мое мнение не достатъчно известен.:

Airheads (1994)
рок филми
Главни герои от филма са тримата кретени Пип, Рекс и Чаз, изиграни от Адам Сандълър Стийв Бесуми и Брендън фрейзър. 
Пип, Рекс и Чаз си имат група и от край време се мъчат, разбира се безплодно, да запишат договор с музикална компания. Индустрията обаче не допуска такива като тях дори и близо до голямата сцена, за това им идва гениалната идея да превземат месната радио станция и да ги принудят да пуснат песента им. Това, което заложниците не знаят обаче е, че пистолетите с които ги заплашват всъщност са пластмасови играчки, а тримата главни герои нямат грам идея в какво са се забъркали. От тук нататък следват редица комични ситуации след които всъщност можете да откриете по нещо сериозно и смислено, ако се замислите. 
За тези от вас пропуснали този филм, пригответе си една бира и действайте. Няма да съжалявате. 
Като оставим комедията на страна, а тя не е малко, Airheads очевидно атакува музикалната индустрия и начинът по който някои добри групи остават игнорирани, защото някой си там смята, че няма да бъдат слушани. Дори и това обаче е направено със стабилно количество хумор и не натоварва хората, а по - скоро забавлява.
Във филма за кратък момент появяват Galactic Cowboys, в ролята на групата The sons of  thunder и Леми от Motorhead, които всъщност свирят и саундтрака - Born to raise Hell. Няма нещо  лошо, което мога да кажа за този филм. Е, да стар е, но това не е никакъв критерии.

Трейлърът от друга страна е пълен със спойлери. От вас зависи дали ще го изгледате:

Линнк към Imdb


Линк към Втората част от колекцията
Линк към Третата част от колекцията
Линк към Четвъртата част от колекцията

2 коментара:

  1. Наскоро го гледах този филм по ТВ, наистина е много добър, а и харесвам такъв тип музика, така че ме уцелват право в десятката. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хах и аз съм така. На големи простотии мога да простя.
      Но ще се старая тук да кача само яките. Надявам се да си намериш някой пропуснат сред тях, който да ти хареса.

      Изтриване