понеделник, 17 юни 2013 г.

Как да постигнем по-траен обем

обем коса
Не всеки може в домашни условия да се сдобие с желания обем, а още по- трудно е да го задържи. Навярно много от вас са чували за трика, в който косата се суши с обърната надолу глава с цел косъма да бъде изсушен обратно на растежа. Действие, което осигурява повече обем отколкото ако я изсушим по „стандартния“ начин. Но как може да задържим обема повече или да не рискуваме да го съсипем, ако след това решим да изправим краищата си с преса за коса?
Пяна за коса в корените е най-доброто решение за повече издръжливост. Препоръчвам ви да избирате пяната в магазина или при вашия фризьор, която е обозначена като „пяна за обем“ – повярвайте, има причина тя да бъде такава и ще ви бъде много по-лесна за работа отколкото някоя друга, далеч по-силно фиксираща, която има за цел да начупи косата и да оформи къдрици.

След като разнесете пяната, използвайте кръгла четка или плоска, с по-тънки зъбци, с която да разресвате косата надолу, докато сушите. В началото може да ви се стори трудно да държите сешоар в една и четка в другата ръка, но след няколко опита това ще се промени. Целта на разресването по време на изсушаването е да предотвратите появата на спластени кичури в корена, в следствие от пяната за коса там и да дадете посока на косъма.

Когато обърнете глава нагоре, може да завършите с преса за коса, която да приглади краищата, като не трябва да забравяте да пазите обема си – издърпвайте само краищата или дължините, при нужда, но не и директно в корена.


Успех. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар