сряда, 25 юни 2014 г.

Гей връзки - The New Normal


Признавам, не съм очарован от заглавието - сериал за гей връзки и като цяло на подобна тематика с подобно име някак си смятам, че по-скоро би отблъснало една и без това отблъсната от гей-темата аудитория. Сигурно и за това го спряха.
Казано по друг начин - за пореден път група гей-хора решиха да покажат колко нормални са хомосексуалните и затова праснаха такова двусмислено заглавие, което по мое скромно мнение още повече би издразнило някой хомофоб. Че то мен дразни, какво остава за някой, който по принцип си има проблем. Както съм казвал не веднъж, прекаленото натрапване си е дразнещо, за каквото и да става въпрос.



Но да се върна на филма. Доста време мина откакто го гледах и помня, че ми хареса. Беше лек и забавен, като повечето комедии, и въпреки това засягаше доста актуални въпроси. Естествено, актуални за нашето време, но през призмата на запада - нашата действителност не е точно такава. Доколкото разбрах, доста хора не са били доволни от факта, че главните герои във филма са били твърде клиширани-гей образи. Ало, че не сме ли всички клиширани образи на нещо? Глупави хора, които винаги ще си намерят да не харесват нещо в нещо. Сериозно, да не харесвахте факта, че става дума за обратни, щях да преглътна, да недоволствате за такива глупости. Сериозно, разбирам когато някой не харесва нещо и е против него, но когато ти си част от нещото да му търсиш кусурите си е малко лицемерно. Всъщност, като се замисля, хората мрънкат винаги - дори, че хетеросексуален актьор играе гей-роля(специално по повод Джаред Лето и Оскарите). Все едно обратното никога не се е случвало... никой не каза на Нийл Патрик Харис - не, ти не можеш да играеш сваляч-женкар, защото си гей. Как ще го изиграеш? Не може, ти си гей..

Е, в крайна сметка, никой не кара никой на сила да гледа нещо, което не иска, но ако нямате проблем да гледате спрени сериали и ви е интересно, абстрахирайте се от глупавото заглавие, вижте за какво става въпрос. Най-малкото е забавно.

Линк към IMDB

Няма коментари:

Публикуване на коментар