сряда, 7 август 2013 г.

Бебе от Ада или Тъпотия от Ада

Когато видите, че някой филм е "ужас" и в същото време "комедия", много внимавайте и винаги имайте едно на ум.
Като фен на черните комедии една от най-големите ми болки е факта, че рядко се случва филм, комбиниращ в себе си двата жанра да не се окаже просто поредната боза.
Всъщност всичко, което искам от един такъв филм е да бъдат запазени елементите от хорър-а, но представени по забавен начин. Е да, ама явно според създателите на подобен род филми не са на моето мнение.
Простотия, простотия, простотия - явно това е единственото, което се продава. Чудя се дали хората наистина са толкова тъпи, че да се смеят и забавляват само на прости и глупави неща, дебелашки хумор, очевидни "смешки" и откровено просташки лафове и не само.

Hellbaby започна добре, макар да не бях очарован от заглавието и темата на филма. И все пак - добре. Беше заснет като типичен ужас, атмосферата беше наред и всичко. Но смешното във филма развали всичко, тъй като явно за авторите представата за забавно са тъпи лафове и безсмислено дрънкане. Е, на мен не ми беше смешно, даже може да се каже, че бях отегчен до смърт. С течение на филма, историята избозяваше все повече и повече, докато накрая достигна своя пик. Бебе от Ада се появи едва в края, което също ме разочарова - далеч очаквах друго. Естествено, тъй като е "несериозен" филм зрителите не трябва да търсят логика и да задават въпроси от сорта на "Защо се случи така", "от къде се появиха тея неща", "защо бебето беше такова" и куп други не ставащи ясни въпроси. На кой му пука - нали е комедия... еби му майката! Предпочитам да изгледам пак "Палави ръце" - там поне историята имаше някакъв смисъл и логика! И всъщност си беше направен много добре.
Като цяло не го препоръчвам на никой, освен ако не е под определена възраст, за да му бъде забавен. Същото важи за хората, чието чувство за хумор е сравнително дебелашко, за да може да им е забавно. За хора, които търсят нещо повече, за което да се хванат, за да се усмихнат - късмет в търсенето. В днешно време явно всичко, което съдържа в себе си "комедия" е отегчителна и откровена простотия. Тъй като явно масата хора се смее на простите неща, вместо на изтънчения хумор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар